25 Aralık
2009
Ulaştırma, Lojistik ve Haberleşme S.K. Haberleri

MYK Ulaştırma, Lojistik ve Haberleşme Sektör Komitesi İlk Toplantısı Yapıldı



MYK tarafından görevlendirilen kurum ve kuruluşlarca ulaştırma, lojistik ve haberleşme alanında hazırlanan meslek standartlarının ulusal meslek standardı olarak kabul edilebilmesi için inceleme yapma, önerilerde bulunma ve karar vermekle görevli MYK Ulaştırma, Lojistik ve Haberleşme Sektör Komitesi kuruldu ve ilk toplantısını 8 Eylül 2009 tarihinde gerçekleştirdi.

MYK Ulaştırma, Lojistik ve Haberleşme Sektör Komitesi Temsilcilerimiz:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Nasip Gül İNCEKARA
Milli Eğitim Bakanlığı Şeyhamit Ünal SARIBAŞ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nezih KAYA
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ahmet VURAL
Ulaştırma Bakanlığı Erkin GÜNER
Yükseköğretim Kurulu Prof. Dr. Mustafa KARAŞAHİN
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hakan BEZGİNLİ
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Nizamettin ATEŞ
Hak-İş Konfederasyonu Mehmet KARABÜBER
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Burak ERDEM
Mesleki Yeterlilik Kurumu Dilek TORUN

MYK Yönetim Kurulu Kararı ile Özürlüler İdaresi Başkanlığı Temsilcisi Sektör Komitesi Toplantılarına Özürlüler İdaresi’nin görüşlerini bildirmek için katılmaktadır.

Toplantıda MYK Başkanı Bayram AKBAŞ’ın açış konuşmasının ardından Meslek Standartları Dairesi Başkanı Firuzan SİLAHŞÖR, Ulusal Mesleki Yeterlilik Sistemi, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun yapısı, görevleri, faaliyetleri, Meslek Standartları, roller-tanınma süreçleri ve Liman İşletmeciliği alanında taslak meslek standartlarının hazırlanmasına yönelik Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) ile imzalanan protokol hakkında bilgiler verdi. Katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.

Sunumun ardından TÜRKLİM tarafından hazırlanan Liman Operasyon Müdürü (Seviye 6), Liman Terminal Şefi (Seviye 5) ve Ambar Antrepo Şefi

Toplantının sonunda gündem gereği sektör komitesi üyeleri, başkan ve başkan vekili seçimi yaptı. YÖK temsilcisi Prof. Dr. Mustafa KARAŞAHİN MYK Ulaştırma ve Lojistik ve Haberleşme Sektör Komitesi Başkanı, MEB temsilcisi Şeyhamit Ünal SARIBAŞ Sektör Komitesi Başkan Vekili seçildi. (Seviye 5) mesleklerine ilişkin taslak meslek standartları, ikinci sektör komitesi toplantısında görüşülmek üzere sektör komitesi üyelerine dağıtıldı.

MYK Ulaştırma, Lojistik ve Haberleşme Sektör Komitesi’nde yapılan sunum için tıklayınız...