30 Aralık
2009
Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hiz S.K. Hab...

Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektörüyle Protokol Öncesi İşbirliği Çalışması Gerçekleştirildi



Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri sektöründe MYK Yönetim Kurulu tarafından 13 Şubat 2009 tarihinde meslek standardı geliştirmek  üzere görevlendirilen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ile 29 – 30 Nisan tarihlerinde  Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenim Merkezi’nde (BUYEM) protokol öncesi işbirliği yollarının, çalışma yönteminin ve öncelikli mesleklerin belirlenmesi amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya MYK Sektör Sorumlusu Merve İLKKUTLU AYHAN, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TUROB ve AKTOB temsilcileriyle, BUYEM yetkilileri katıldı. Toplantıda Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Sektörüne ilişkin ana alanlar ve öncelikli meslekler belirlendi, üç Kurum arasında yapılacak işbirliğinin ayrıntıları düzenlendi.

MYK ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, TUROB ve AKTOB arasında 22 Mayıs 2009 tarihinde üçlü protokol imzalanacak ve meslek standardı hazırlama çalışmaları başlatılacak.