03 Ekim
2012
Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hiz S.K. Hab...

Turizm Konaklama, Yiyecek – İçecek Hizmetleri Sektör Komitesi Kat ve Servis Alanındaki Taslak Yeterlilikleri Görüştü.



Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ile Kurumumuz arasında 28.11.2011 tarihinde imzalanan Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü kapsamında AKTOB tarafından hazırlanan Oda Temizleme ve Düzenleme Görevlisi (Seviye 2), Genel Alan Temizleme ve Düzenleme Görevlisi (Seviye 2), Kat Sorumlusu (Seviye 3), Genel Alan Sorumlusu (Seviye 3), Kat Hizmetleri Sorumlusu (Seviye 4) ve Kat Hizmetleri Sorumlusu (Seviye 5) yeterlilik taslakları; Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Kurumumuz arasında 23.12.2011 tarihinde imzalanan Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü kapsamında ise ATSO tarafından hazırlanan Servis Görevlisi (Seviye 2–3–4),  Bar Görevlisi (Seviye 4) ve Servis Yönetici (Seviye 5) yeterlilik taslakları görüşe sunulmuştur.

 

Gelen görüşler ve öneriler doğrultusunda taslak yeterlilikler AKTOB ve ATSO tarafından revize edilerek MYK Turizm, Konaklama, Yiyecek – İçecek Hizmetleri Sektör Komitesinin değerlendirmesine sunulmuştur.

 

Taslak yeterliliklerin görüşüldüğü Turizm, Konaklama, Yiyecek – İçecek Hizmetleri Sektör Komitesi 11. toplantısı 27–28 Eylül 2012 tarihinde Mesleki Yeterlilik Kurumu’nda düzenlenmiş ve söz konusu toplantıda yeterlilik taslakları komite tarafından incelenmiş, değerlendirilmiş ve taslaklar üzerinde yapılması öngörülen revizyonlar tespit edilmiştir.

 

Taslak yeterlilikler sektör komitesinde alınan kararlar doğrultusunda revize edildikten sonra MYK Yönetim Kurulu onayına sunulacaktır.

 

P9270004