25 Aralık
2009
Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hiz S.K. Hab...

MYK Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektör Komitesi Toplandı



Meslek standartlarının belirlenmesi amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) ve Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) arasında 22 Mayıs 2009 tarihinde imzalanan “Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü” kapsamında hazırlanan 6 taslak meslek standardı değerlendirildi.

Taslak standardı hazırlanan, ilgili kurum ve kuruluşlara görüşe gönderilen ve gelen görüşler değerlendirilerek revize çalışmaları tamamlanan Oda Temizleme ve Düzenleme Görevlisi (Seviye 2), Genel Alan Temizleme ve Düzenleme Görevlisi (Seviye 2), Kat Sorumlusu (Seviye 3), Genel Alan Sorumlusu (Seviye 3), Kat Hizmetleri Sorumlusu (Seviye 4 ve 5) taslak meslek standartları 15 Ekim 2009 tarihinde düzenlenen bir toplantı ile MYK Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektör Komitesinin görüşüne sunuldu.

Söz konusu taslak meslek standartları komite üyeleri tarafından incelendi, tartışıldı ve gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra MYK Yönetim Kurulunun onayına sunulmasına karar verildi. Taslak meslek standartları Yönetim Kurulunun onayından sonra Ulusal Meslek Standardı olarak Resmi Gazetede yayımlanacak.