27 Nisan
2015
Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hiz S.K. Hab...

MYK Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektör Komitesi 16. Toplantısı Gerçekleştirildi



MYK Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektör Komitesinin 16. toplantısı, 21 Nisan 2015 tarihinde MYK’da gerçekleştirildi.

Toplantı başlangıcında, üçüncü üç yıllık dönem için sektör komitesi başkan ve başkan vekilliği seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonrasında Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektör Komitesi Başkanlığına Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi Ferda ÇAKMAKLIOĞLU, Başkan Vekilliğine Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) temsilcisi Ali RENDAN oybirliğiyle seçildi.

Toplantıda; TÜRSAB ve Türk Hava Yolları tarafından revize edilen Seyahat Satış Görevlisi (Seviye 4) yatay meslek standardı ve turizm sektöründe hazırlanan ve 5 yıllık süresi dolan güncellenmiş Ulusal Meslek Standartları incelendi ve gerekli düzeltmelerin yapılmasının ardından MYK Yönetim Kurulu’nun onayına sunulmasına karar verildi.

Toplantıda ayrıca, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan “Barista (Seviye 4)” taslak yeterliliği incelendi. Söz konusu taslak yeterlilik Sektör Komitesinde alınan kararlar doğrultusunda revize edildikten sonra MYK Yönetim Kurulu’nun onayının ardından Ulusal Yeterlilik niteliğini kazanacak.

TurkiyeTurizm