24 Kasım
2021
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Dairesi Başkanlığı

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Önceki Öğrenmelerin Tanınması Çevrimiçi Bilgilendirme Etkinliği Gerçekleştirildi



TYÇ Kurulu 34. Toplantısında Kurul üyelerinden gelen talep doğrultusunda Önceki Öğrenmelerin Tanınması (ÖÖT) konusunda farklı ülkelerin sistemlerini ve iyi uygulama örneklerini inceleyebilmek adına bir etkinlik düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Alınan karar doğrultusunda Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ÖÖT Çevrimiçi Bilgilendirme Etkinliği uluslararası uzmanların sunumları eşliğinde ulusal ve uluslararası paydaşlardan yaklaşık 45 kişinin katılımıyla 23 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

241121-1 

MYK Başkan Yardımcısı Sayın Metin Karaman’ın ve Avrupa Eğitim Kurumu (ETF) Türkiye Sorumlusu Lida Kita’nın açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik sunumlar bölümünde ETF’ten Maria Rosenstock’un “AB ve AB Komşu Ülkelerde ÖÖT Uygulamaları” sunumuyla devam etmiş ve ardından İskoçya’dan Karen Adams, Fransa’dan Patrick Werquin, Hollanda’dan Jessica Tadema ve İrlanda’dan Anne Murphy kendi ülke örneklerini ve uygulamalarını sunmuştur.

 241121-2 

TYÇ Kurulu üyelerine ve Kurul’da temsil edilen kurum/kuruluş katılımcılarına, ÖÖT konusunda uluslararası uzmanlar perspektifinden ülke süreçleri ve iyi uygulama örnekleri konularında bilgilendirme yapılmasının amaçlandığı etkinlik birinci ağızdan süreç ve uygulamaların açıklanması ve katılımcıların soruların cevaplanmasının ardından Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Sn. Metin KARAMAN’ın kapanış konuşmasıyla verimli bir şekilde sonuçlanmıştır.

 241121-3

241121-4

Etkinliğin sonuçlarını baz aşarak gerçekleştirilecek çalışmalarla uluslararası uygulamalardan yola çıkarak, tüm yeterlilik türlerini kapsayan ülkemize özgü şemsiye bir sistem oluşturulacak ve hangi öğrenme yoluyla edinilmiş olursa olsun kazanımların yeterlilik sistemine dâhil edilmesi sağlanacaktır.

Etkinliğe katkı ve desteklerinden dolayı Avrupa Eğitim Kurumuna, uluslararası uzmanlara ve değerli katılımcılara teşekkür ediyoruz.

 241121-1