11 Mayıs
2016
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Dairesi Başkanlığı

Türkiye Referanslama Raporu Taslağına Yönelik İkinci İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi.



110516-3

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Kurulu tarafından onaylanan plan doğrultusunda, Türkiye Referanslama Raporu taslağına yönelik İkinci İstişare Toplantısı, TYÇ’nin önemli paydaşlarından olan sendika temsilcilerinin katılımıyla 10 Mayıs 2016 tarihinde Mesleki Yeterlilik Kurumunda (MYK) gerçekleştirilmiştir.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsilcileri ile Referanslama Raporu Yazım Ekibi üyelerinin katıldığı toplantının açılışı, MYK Başkan Yardımcısı Firuzan SİLAHŞÖR tarafından yapılmıştır.

Açılış ve tanışma bölümünün ardından, TYÇ ve AYÇ’ye ilişkin tanıtım sunumu yapılmış, TYÇ-AYÇ referanslama süreci ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilerek katılımcıların soruları yanıtlanmıştır. Türkiye Referanslama Raporu taslağının sunulması ve raporda ele alınan konulara ilişkin sendika temsilcilerinin görüş ve değerlendirmelerinin alınmasıyla toplantı tamamlanmıştır.

İstişare Toplantıları, TYÇ Kurulunda yer alan meslek kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla 12 Mayıs 2016 Perşembe günü MYK ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Üçüncü İstişare Toplantısıyla devam edecektir.