21 Kasım
2018
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Dairesi Başkanlığı

Mültecilerin ve Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin İşgücü Piyasasına Entegrasyonu Konferansına Katılım Sağlandı



211118-3

15 Kasım 2018 tarihinde Ankara’da T.C. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu’nun (GİZ) Suriyeli Mültecilerin Ev Sahibi Topluluklara Entegrasyonuna Yönelik Türk-Alman Değişim Projesi tarafından düzenlenen ve Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen “Mültecilerin ve Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin İşgücü Piyasasına Entegrasyonu –Becerilerin Tanınması-’’ Konferansı’na ilgili dairelerden uzman ve yönetici düzeyinde katılım sağlanmıştır.

211118-4

Konferansta Türk- Alman politika diyaloğuna katkı sağlamak amacıyla özellikle becerilerin tanınması odaklı işgücü piyasasına entegrasyona yönelik iyi uygulama örnekleri değerlendirilmiştir. Etkinlik iki ülkeden hükümet yetkililerini, araştırmacıları, uzmanları ve uluslararası örgütlerin temsilcilerini bir araya getirmiştir.

Açılış konuşmalarının ardından sunumlar ve panel olmak üzere iki ayrı bölüm şeklinde gerçekleştirilen konferansta, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Dairesi Başkanı Osman Seçkin AKBIYIK mültecilerin becerilerinin tanınması konusunda Kurum faaliyetlerimizi bir sunumla paylaşmış, “Mesleki Beceri ve Niteliklerin Tanınması” konulu panelde ise panelist olarak hem becerilerin tanınması konusunu TYÇ ve MYK perspektifinden ele almış, iyi uygulama örneklerinden söz etmiş hem de Kurumuzun bu konuda ileriki dönem plan ve hedefleri hakkında katılımcıları bilgilendirmiştir.

211118-5

İleriki dönemlerde farklı konulardaki faaliyetlerle devam edecek olan Projenin iki ülke açısından faydalı olmasını diliyor, projenin bundan sonraki aşamalarında da Kurum olarak gerekli katılım ve katkıları sağlamayı hedefliyoruz.

211118-4