16 Aralık
2020
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Dairesi Başkanlığı

Çelik Kaynakçısı Mesleki Yeterlilik Belgesi TYÇ’ye Yerleştirilen İlk Yeterlilik Oldu



Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi’nin (TYÇ) geliştirilmesinden ve uygulanmasından sorumlu olan Kurumumuz, aynı zamanda birçok sektörde düzenlenen Mesleki Yeterlilik Belgeleriyle TYÇ’deki üç ana sorumlu kurumdan biridir. Ulusal meslek standartlarının hazırlanmasından bireylerin belgelendirilmesine kadar gerçekleştirilen tüm faaliyetlerde kalite güvence kriterleri esas alınmakta, şeffaf ve katılımcı süreçler ışığında bireylerin yeterliliklere ulaşması sağlanmaktadır.

Kurumumuzun temel misyonu, faaliyetlerin Avrupa düzeyinde kabul gören norm ve ilkelere uyumlu olarak yürütülmesi ve böylelikle nitelikli insan kaynağının oluşmasına öncülük etmektir. Kurumumuz, birçok alanda olduğu gibi, TYÇ’ye yeterlilik yerleştirme konusunda da öncü olmuştur.

Bugüne kadar en çok belge düzenlenen yeterliliğimiz olan Çelik Kaynakçısı Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin TYÇ’ye yerleştirilmesine ilişkin başvurumuz, TYÇ Kurulu 28. Toplantısı’nda değerlendirilmiş ve Çelik Kaynakçısı Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin TYÇ’nin 3. Seviyesine yerleştirilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir.

Çelik Kaynakçısı Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin TYÇ’ye yerleştirilmesi, TYÇ Mevzuatında öngörülen şartların karşılandığı ve aynı zamanda Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi ilkelerine uyum sağlandığı anlamına gelmektedir.

Önümüzdeki dönemde, TYÇ’nin 2 ila 6. Seviyelerinde düzenlenen Mesleki Yeterlilik Belgeleri’nin de peyderpey TYÇ'ye yerleştirilmesi hedeflenmektedir.