20 Mart
2018
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Dairesi Başkanlığı

“Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi: Öğrenme, Çalışma ve Uluslararası Hareketliliği Destekleme” başlıklı AYÇ 10. Yıl Konferansına katılım sağlandı.



Hayat Boyu Öğrenme için Avrupa Yeterlilikler Çerçevesinin (AYÇ) 10. yılına özel olarak 15-16 Mart tarihlerinde Avrupa Komisyonu ev sahipliğinde Brüksel’de düzenlenen “Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi: Öğrenme, Çalışma ve Uluslararası Hareketliliği Destekleme” başlıklı AYÇ 10. Yıl Konferansına, ülkemiz AYÇ Ulusal Koordinasyon Noktası olan Kurumumuz da katılım sağlamıştır. AYÇ Danışma Grubunda temsil edilen ülkeler, AB kurumları ve sosyal paydaşlar ile Avrupa kıtası dışındaki ülkelerin eğitim, yeterlilik ve istihdam kurumlarından temsilcilerin yoğun ilgi gösterdiği Konferansa, Kurum Başkanımız Sayın Adem CEYLAN başkanlığında bir heyetle katılım sağlanmış, AYÇ’nin başarıları, etkileri ve hedefleri hakkında fikir alışverişinde bulunulmuştur.

200318-1

AYÇ’nin 10 yıllık iş birliğine, başarılarına ve önümüzdeki yıllardaki hedeflerine ilişkin görüş ve değerlendirmelerin paylaşıldığı konferansta Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Dairesi Başkanı Osman Seçkin AKBIYIK tarafından Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ile yaygın ve serbest öğrenmelerin doğrulanmasına ilişkin uygulamalar arasındaki ilişkiler hakkında kapsamlı bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirilmiştir.

200318-2

Konferansta ayrıca; AYÇ ve öğrenme kazanımları yaklaşımının eğitim ve öğretim sistemlerinin modernizasyonuna katkıları; güven oluşturma, yeterliliklerin şeffaflığı ve karşılaştırılabilirliği; yeterlilik çerçevelerinin yaygın ve serbest öğrenmelerin doğrulanmasına etkileri ve katkıları; yeterliliklerin tanınmasında çerçevelerin sağlayabileceği destek ile AYÇ sürecindeki diğer paydaşların rolü ve gelecekteki beklentileri gibi konular tartışılmıştır. 

200318-1

Toplantıda kullanılan broşür, infografik, yayımlanan videolar ve etkinlik fotoğraflarına aşağıdaki bağlantılardan erişilebilmektedir.

 

200318-1