07 Temmuz
2020
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Dairesi Başkanlığı

Avrupa Komisyonunun Düzenlediği Çalıştay’a katılım sağlandı



Avrupa Komisyonu İstihdam, Sosyal İşler ve İçerme Genel Müdürlüğü (DG-EMPL) tarafından 3 Temmuz 2020 tarihinde “Mikro Yeterlilik Belgeleri” başlıklı çevrimiçi çalıştay düzenlenmiştir. AYÇ Danışma Grubu üyelerinin davetli olduğu Çalıştay’a ülkemiz temsilcisi olarak Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Dairesi Başkanı Osman Seçkin AKBIYIK katılmıştır.

070720-1 

Çalıştay’ın başında Avrupa Komisyonu Eğitim, Gençlik, Spor ve Kültür Genel Müdürlüğünden (DG-EAC) Klara Engels-Perenyi tarafından mikro yeterlilik belgelerine ilişkin istişare grubunun güncel çalışmaları raporlanmıştır.

070720-1 

 

Ardından, Slovenya Nova Gorica Üniversitesi Eğitim Yönetimi Bölümünden Yardımcı Prof. Dominic Orr tarafından mikro yeterlilik belgelerinin potansiyeline ve önemine dair bir sunum yapılmıştır.

070720-1 

 

Çalıştay, Yeterlilik Belgeleri ve Kartları Uluslararası Kurulu üyesi ve Dijitalleşmede Stratejik Ortaklıklar Direktörü Simone Ravaioli’nin mikro yeterlilik belgelerinin geleceği hakkındaki konuşmasıyla devam etmiştir.

070720-1 

 

Çalıştay, AYÇ Danışma Grubu üyelerinin mikro yeterlilik belgelerine ilişkin görüş ve değerlendirmelerini paylaştığı bölümün ardından tamamlanmıştır. 

070720-1 

070720-1