18 Şubat
2015
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Dairesi Başkanlığı

Avrupa Eğitim Vakfı (ETF) Heyeti ile Toplantı Gerçekleştirildi



Avrupa Eğitim Vakfı (European Training Foundation), Avrupa Birliği’nin (AB) dış ilişkiler politikası bağlamında eğitim, öğretim ve işgücü piyasası sistemlerinin yeniden düzenlenmesi aracılığıyla gelişmekte olan ve dönüşüm sürecinde bulunan ülkelerin beşeri sermayelerinin potansiyelini kontrol altına almalarına yardımcı olan bir AB kurumudur. Avrupa Eğitim Vakfı, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve ülkemiz eğitim, öğretim ve yeterlilikler sisteminde faaliyet gösteren diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde ortak çalışmalar gerçekleştirmektedir.

Bu doğrultuda, Avrupa Eğitim Vakfı Türkiye Sorumlusu Sayın Lida KİTA, Avrupa Eğitim Vakfı İşgücü Piyasası Uzmanı Sayın Cristina MEREUTA, AB Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Sayın Zeynep AYDEMİR, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Sayın Melih AKIN ve Uzman Sayın Ali Ercan SU tarafından 17 Şubat 2015 Salı tarihinde Mesleki Yeterlilik Kurumuna bir ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Ziyaret kapsamında, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Vekili Sayın Firuzan SİLAHŞÖR’ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) ve TYÇ’nin Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) ile referanslanması çalışmaları ve MYK faaliyetleri hakkında heyete bilgi verilmiştir. Ayrıca, Batı Balkan Bölgesi ülkelerine yönelik olarak ülkemiz ev sahipliğinde düzenlenmesi planlanan “Yaygın ve Serbest Öğrenmelerin Geçerlilik Kazanması”na ilişkin çalışma ziyaretinin detayları görüşülmüştür.

ETF Ziyaret