31 Aralık
2009
Toplumsal ve Kişisel Hizmetler S.K.Haberleri

MYK Toplumsal ve Kişisel Hizmetler Sektör Komitesi İlk Toplantısını Yaptı



Toplumsal ve Kişisel Hizmetler Sektöründe, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından görevlendirilen kurum ve kuruluşlarca hazırlanan meslek standartlarının ulusal meslek standardı olarak kabul edilmesi için inceleme yapmak, önerilerde bulunmak ve karar vermekle görevli MYK Toplumsal ve Kişisel Hizmetler Sektör Komitesi kuruldu ve ilk toplantısını 24 Aralık 2009 tarihinde MYK’da gerçekleştirdi.

MYK Toplumsal ve Kişisel Hizmetler Sektör Komitesi Temsilcileri:

Temsil Edilen Kurum

Temsilci

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Oya ATAY

Milli Eğitim Bakanlığı

Betinur AYAN

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Kerem Dursun TEZCAN

Sağlık Bakanlığı

Dr. Fehmi AYDINLI

Yükseköğretim Kurulu

Yrd. Doç. Dr. Elif HAYKIR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Vuranel OKAY

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu

Ayşe AYDIN

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu

İsmail Hakkı KURT

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu

Gazi ÖZTÜRK

Mesleki Yeterlilik Kurumu

Kenan KALAYCI


MYK Yönetim Kurulu Kararı ile Özürlüler İdaresi Başkanlığı Temsilcisi Sektör Komitesi Toplantılarına Özürlüler İdaresinin görüşlerini bildirmek için katılmaktadır.

Toplantıda MYK Başkanı Bayram AKBAŞ’ın açış konuşmasının ardından, Meslek Standartları Dairesi Başkanı Firuzan SİLAHŞÖR Ulusal Mesleki Yeterlilik Sistemi, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun yapısı, görevleri, faaliyetleri, Meslek Standartları, Komitenin görevleri ve süreçler hakkında açıklamalar yaptıktan sonra katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Toplantı, gündem gereği Başkan ve Başkan Vekili seçimi ile devam etti. Komite üyelerinin teklifi ile Komite Başkanlığına TOBB temsilcisi Vuranel OKAY, Başkan Vekilliğine ise MEB temsilcisi Betinur AYAN oybirliğiyle seçildi.