13 Nisan
2010
Ticaret (Satış ve Pazarlama) S.K.Haberleri

Ticaret (Satış ve Pazarlama) Sektör Komitesi Kuruldu



Ticaret Sektöründe Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından görevlendirilen kurum ve kuruluşlarca hazırlanan meslek standartlarının ulusal meslek standardı olarak kabul edilmesi için inceleme yapmak, önerilerde bulunmak ve karar vermekle görevli Ticaret Sektör Komitesi kuruldu ve ilk toplantısını gerçekleştirdi.

MYK’nın faaliyetlerine başlayan 12’nci Sektör Komitesi olan Ticaret Sektör Komitesi’nin 12 Nisan 2010 tarihinde gerçekleştirilen ilk toplantısına işçi, işveren, meslek kuruluşları, ilgili bakanlıklar ve YÖK temsilcilerinden oluşan sektör komitesi üyeleri katılım sağladı.

MYK Ticaret Sektör Komitesi Temsilcileri:

Temsil Edilen Kurum

Temsilci

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Tayibe KAVAK

Milli Eğitim Bakanlığı

Ahmet CİTTİ

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

Adnan BENLİ

Yükseköğretim Kurulu

Doç. Dr. Ünsal BAN

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Musa BEŞPARMAK

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu

Fuat UYSAL

Türkiye İhracatçılar Meclisi

Jak ESKİNAZİ

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu

Gürsel DOĞRU

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu

Cansu EROĞLU

Mesleki Yeterlilik Kurumu

Hilal DOĞRUÖZ ÖZER


MYK Yönetim Kurulu Kararı ile Özürlüler İdaresi Başkanlığı Temsilcisi Sektör Komitesi Toplantılarına Özürlüler İdaresinin görüşlerini bildirmek için katılmaktadır.

Toplantıda, MYK Meslek Standartları Dairesi Başkanı Firuzan SİLAHŞÖR’un açılış konuşmasından sonra, MYK Ticaret Sektör Sorumlusu Hilal DOĞRUÖZ ÖZER, Ulusal Mesleki Yeterlilik Sistemi, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun yapısı, görevleri, faaliyetleri, Meslek Standartları, Komitenin görevleri, süreçler ve Ticaret sektöründe imzalanan işbirliği protokolleri hakkında bilgiler verdi. Sayın SİLAHŞÖR sunumun ardından katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Toplantı, gündem gereği Başkan ve Başkan Vekili seçimi ile devam etti. Komite üyelerinin teklifi ile Komite Başkanlığına TOBB temsilcisi Musa BEŞPARMAK, Başkan Vekilliğine ise YÖK temsilcisi Doç. Dr. Ünsal BAN oybirliğiyle seçildi.

ticaretsektorhabericin2-130410 ticaretsektorhabericin3-130410 ticaretsektorhabericin1-130410