08 Şubat
2010
Tekstil, Hazır Giyim, Deri S.K. Haberleri

Tekstil, Hazır Giyim ve Deri Sektör Komitesi Taslak Standartları Görüşmek Üzere Toplandı



MYK Tekstil, Hazır Giyim ve Deri Sektör Komitesi, Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS) tarafından Terbiye alanında farklı yeterlilik seviyelerinde hazırlanan 10 adet taslak meslek standardı ile ilgili görüş bildirmek, taslak meslek standartları hakkında kurum ve kuruluşlardan gelen görüş ve önerileri değerlendirmek, görüşleri meslek standartlarına yansıtmak ve taslak standartlara MYK Yönetim Kuruluna sunulmadan önceki son şeklini vermek amacıyla 3-4 Şubat 2010 tarihlerinde toplandı.

İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent ÖZİPEK, Sanko Tekstil İşletmeleri Çorlu Şubesi Fabrika Müdürü Mustafa CİRİTÇİ, Sanko Tekstil İşletmeleri Çorlu Şubesi İnsan Kaynakları Müdürü Selçuk AVCI ve TİM Meclis Üyesi Filiz YILDIZ uzman görüşü alınması amacıyla toplantıya katılım sağladı.

Toplantıda Baskı Operatörü (Seviye 4-5), Bitim İşlemleri Operatörü (Seviye 3-4), Boyama Operatörü (Seviye 3-4), Ön Terbiye Operatörü (Seviye 3-4), Şablon Operatörü (Seviye 3) ve Varyant/Baskı Boya Mutfağı Elemanı (Seviye 3) taslak meslek standartları incelendi, tartışıldı ve standartlarda gerekli düzeltmeler yapılarak MYK Yönetim Kurulunun onayına sunulmasına karar verildi.

Taslak meslek standartları MYK Yönetim Kurulunca onaylandıktan sonra Ulusal Meslek Standardı (UMS) olarak Resmi Gazetede yayımlanacak.