18 Nisan
2011
Tekstil, Hazır Giyim, Deri S.K. Haberleri

MYK Tekstil, Hazır Giyim, Deri Sektör Komitesi Taslak Meslek Standartlarını Görüşmek İçin Toplandı



MYK Tekstil, Hazır Giyim, Deri Sektör Komitesi Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS) tarafından dokuma alanında hazırlanan taslak meslek standartlarını incelemek üzere 14 Nisan 2011 tarihinde bir toplantı gerçekleştirdi.

 

Tekstil, Hazır Giyim, Deri Sektör Komitesi üyelerinin yanı sıra TTSİS meslek standardı hazırlama ekibinden Bora KOCAMAN ve Prof. Dr. Bülent ÖZİPEK ve Bahariye Tekstil’den Gökhan ERCAN’ın da katılım sağladığı toplantıda, Sektör Komitesi Üyeleri görüş süresi tamamlanan ve gelen görüşler doğrultusunda revize edilen taslak meslek standartlarını inceledi ve görüşleri tartıştı.

 

Toplantı sonucunda söz konusu mesleklerin üzerinde karar verilen değişiklikler yapıldıktan sonra MYK Yönetim Kurulu’na sunulmasına karar verildi.

 

Çözgü Operatörü (Seviye 3), Tahar Operatörü (Seviye 3), Dokuma Operatörü (Seviye 3), Dokuma Operatörü (Seviye 4) ve Dokuma Sorumlusu (Seviye 5) meslek standartları MYK Yönetim Kurulu’nun onayının ardından Resmi Gazetede yayımlanarak Ulusal Meslek Standardı niteliği kazanacaktır.

 

P4140006saa