14 Ocak
2010
Tekstil, Hazır Giyim, Deri S.K. Haberleri

MYK Tekstil, Hazır Giyim, Deri Sektör Komitesi Saha Çalışmasının Ardından Standartları Görüştü




MYK Tekstil, Hazır Giyim, Deri Sektör Komitesi dördüncü toplantısını İstanbul’da gerçekleştirdi. İki gün süren toplantının ilk gününde saha çalışması yapılırken, ikinci gün İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birlikleri (İTKİB) tarafından hazırlanan taslak meslek standartları incelendi.

7 Ocak 2010 tarihinde gerçekleşen saha çalışması kapsamında İç Giyim sektöründe hizmet veren EKO Tekstil ziyaret edildi. EKO Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Özcan SÜMER ve ekibi meslekler ve üretim süreci hakkında detaylı bilgi verdi, Komite Üyelerinin teknik sorularını yanıtladı.

8 Ocak 2010 tarihinde YÖK Temsilcisi Yard. Doç. Dr. Saliha AĞAÇ başkanlığında İTKİB’de gerçekleştirilen toplantıda standart çalışması yapılan ve görüş süresi tamamlanan;

Kadın Giyim Modelisti (Seviye 5)
Erkek Giyim Modelisti (Seviye 5)
Çocuk Giyim Modelisti (Seviye 5)
İç Giyim Modelisti (Seviye 5)
Modelist (Seviye 4)

taslak meslek standartları görüşüldü, standartlar hakkında kurum ve kuruluşlardan gelen görüşler değerlendirildi.

İTKİB meslek standardı hazırlama ekibinden Erbil CİHANGİR, Hüsniye GÖKART ve Özlay BÜLBÜL’ün de katılım sağladığı toplantıda taslak meslek standartları üzerinde gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra MYK Yönetim Kurulu’na sunulmasına karar verildi.


Taslak meslek standartları MYK Yönetim Kurulunca onaylandıktan sonra Ulusal Meslek Standardı (UMS) olarak Resmi Gazetede yayımlanacak.