25 Ocak
2011
Tekstil, Hazır Giyim, Deri S.K. Haberleri

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Tekstil, Hazır Giyim, Deri Sektör Komitesi 8. Toplantısı İstanbul'da Yapıldı



MYK Tekstil, Hazır Giyim, Deri Sektör Komitesi, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) tarafından hazırlanan taslak meslek standartlarını değerlendirmek üzere   21 Ocak 2011 tarihinde Orjin Deri Konfeksiyon Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Aydınlı Deri/Kürk Sanayi Ticaret A.Ş.’de saha incelemesini de kapsayan bir toplantı gerçekleştirdi.

 

Toplantıya sektör komitesi üyeleri ve İTKİB standart hazırlama ekibinin yanı sıra Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TASEV) Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bölüm Şefi Mustafa UYAR da katılım sağladı.

 

Saha incelemesini takiben toplantıda ilk olarak, MYK Tekstil Hazır Giyim Deri Sektör Komitesi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) temsilcisinin değişmesi nedeniyle, komite başkanlık seçimi tekrarlandı. Komite üyeleri Sektör Komitesi Başkanlığına YÖK temsilcisi Doç. Dr. Şule CİVİTÇİ’nin seçilmesine oybirliğiyle karar verdi. Daha sonra taslak meslek standartları incelendi ve gelen görüşler tartışıldı. Toplantının sonucunda söz konusu mesleklerinin üzerinde gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra MYK Yönetim Kurulu’na sunulmasına kararı verildi.

 

Kesimci (Ayakkabı) (Seviye 4), Kesimci (Saraciye) (Seviye 3) ve Kesimci (Deri/Kürk Hazır Giyim) meslek standartları MYK Yönetim Kurulu’nun onayının ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak Ulusal Meslek Standardı olarak yürürlüğe girecek.

DSC_0081