08 Kasım
2016
Spor ve Rekreasyon S.K. Haberleri

MYK Spor ve Rekreasyon Sektör Komitesi Yamaç Paraşütü Pilotu (Tandem) (Seviye 5) Taslak Meslek Standardına Yönelik Saha Ziyareti Gerçekleştirdi.



Mesleki Yeterlilik Kurumu ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) arasında Yamaç Paraşütü Pilotu (Tandem) (Seviye 5) ulusal meslek standardını hazırlamak üzere işbirliği protokolü yapılmıştır.

Yapılan işbirliği protokolü kapsamında hazırlanan taslak meslek standardı FTSO ev sahipliğinde 03-04 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen Spor ve Rekreasyon Sektör Komitesi 2 nci toplantısında değerlendirildi. 

Toplantının açılışına MYK Meslek Standartları Dairesi Başkanı Yaprak AKÇAY ZİLELİ, MYK Spor ve Rekreasyon Sektör Komitesi Başkanı Ali RENDAN, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif ARICAN ile MYK Spor ve Rekreasyon Sektör Komitesi üyeleri katılım sağladı.

 081116-1

Açılış kapsamında taslak meslek standardının hazırlanma süreci ve standarda yönelik ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Akabinde mesleğin icra edildiği Babadağ’da saha ziyareti gerçekleştirilerek teknik incelemelerde bulunuldu. 

081116-2

081116-3

081116-4

081116-5

Toplantının ikinci gününe katılım sağlayan Türk Hava Kurumu Daire Başkanı Bekir Sıtkı AKYÜZ yamaç paraşütü pilotluğu ile ilgili yasal düzenlemeleri aktaran bir sunum gerçekleştirdi.  

 

081116-6

 

Sunumu takiben MYK Uzman Yardımcısı Ayşe Gülçin ERTEKİN tarafından taslak meslek standardının içeriğine yönelik bilgilendirme yapılarak ilgili doküman sektör komitesi üyeleri tarafından incelendi. Yapılan incelemeler sonucu taslak meslek standardının bir sonraki toplantıda yeniden değerlendirilmesine karar verildi.