21 Aralık
2010
Sağlık ve Sosyal Hizmetler S.K.Haberleri

MYK Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sektör Komitesi Taslak Meslek Standartları Görüşmek Üzere Toplandı



MYK Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sektör Komitesi, Türk Eczacıları Birliği (TEB), Sağlıklı Nesiller Derneği (SND) ve Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği (TOOMD) tarafından hazırlanan taslak meslek standartlarını değerlendirmek üzere iki gün süren bir toplantı gerçekleştirdi.

15 Aralık 2010 tarihinde TEB tarafından Eczane Hizmetleri tarafından hazırlanan;

  • Eczane Destek Hizmetleri Elemanı (Seviye 3)
  • Eczane Bakım Hizmetleri Elemanı (Seviye 4)
  • Eczane Teknik Hizmetleri Elemanı (Seviye 5)

SND tarafından Sağlık Tesisleri Temizlik Hizmetleri alanında hazırlanan;

  • Sağlık Tesisleri Temizlik Elemanı (3. Seviye)
  • Sağlık Tesisleri Temizlik Elemanı (4. Seviye)
  • Sağlık Tesisleri Temizlik Hizmetleri Sorumlusu (5. Seviye)

16 Aralık 2010 tarihinde TOOMD tarafından hazırlanan;

  • Optisyen (Seviye 5)
  • Optometrist (Seviye 6)

mesleklerinin görüşüldüğü Sektör Komitesi toplantısına Yükseköğretim Kurulu (YÖK) temsilcisi Prof. Dr. Hamdi AKAN başkanlık etti.

MYK Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sektör Komitesi toplantısının ilk gününde görüşülen mesleklerden Eczane Destek Hizmetleri Elemanı (Seviye 3) ve Eczane Teknik Hizmetleri Elemanı (Seviye 5) mesleklerinin Komite’nin önerdiği değişikliklerin yapılmasının ardından MYK Yönetim Kurulu’na sunulmasına, Eczane Bakım Hizmetleri Elemanı (Seviye 4) mesleğinin taslak standardının Komite üyeleri tarafından detaylı şekilde incelenmesinin ardından bir sonraki toplantıda tekrar değerlendirilmesine; SND’nin hazırlamış olduğu üç adet taslak meslek standardının da, kapsam ve içerik olarak gözden geçirilerek bir sonraki toplantıda görüşülmesine karar verildi.

Sektör Komitesinin, MYK Başkanı Bayram AKBAŞ ve Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Adnan ÇINAL’ın katıldığı ikinci gün yapılan toplantısında, Dünya Optometri Konseyi (WCO) Eski Başkanı  Bob CHAPPELL söz konusu alana ilişkin diğer ülkelerdeki  durumu açıklayan bir sunum yaptı. Sunumun ardından Komite Üyeleri, TOOMD tarafından hazırlanan Optisyen (Seviye 5) ve Optimetrist (Seviye 6) taslak meslek standartlarını görüştü. İkinci günkü  toplantı sonunda, Sağlık Bakanlığı tarafından halen üzerinde çalışılan Sağlık Meslekleri Kanun Taslağı kapsamındaki düzenlemelerle ilgili olarak, Bakanlığın söz konusu mesleklere ilişkin resmi görüşü alındıktan sonra yapılacak Komite toplantısında tekrar değerlendirilmesine karar verildi.

PC160006 PC150061