11 Temmuz
2024
Resimli Haberler - Anasayfa

Mesleki Yeterlilik Kurumumuz Tarafından Yeşil Dönüşüm Alanında Hazırlanan “Elektrikli Araç Montaj Elemanı” (Seviye 3 ve 4) Ulusal Yeterlilikleri Yayınlandı.



Mesleki Yeterlilik Kurumumuz tarafından Yeşil Dönüşüm alanında hazırlanan “Elektrikli Araç Montaj Elemanı” (Seviye 3 ve 4) Ulusal Yeterlilikleri yayınlandı.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TOGG) ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile imzalanan protokol doğrultusunda hazırlanan yeterlilikler kapsamında çalışanlar:
İş sağlığı ve güvenliği ile çevre koruma önlemlerini uygulayarak, kalite gereklilikleri çerçevesinde elektrikli araçların mekanik ve elektrik montaj işlemlerini gerçekleştirip; montaj sonrası ölçme, kontrol ve muayene işlemleri ile montajın başarısını kontrol ederek üretimi sağlayacaklar.

Yeterliliklerin yayınlanması ile bu alanda akreditasyon sürecini tamamlayarak Kurumumuzca yetkilendirilen kuruluşlar tarafından sınav ve belgelendirme faaliyetleri yürütülecek ve sınavlardan başarılı olanlara Kurumumuzca "Elektrikli Araç Montaj Elemanı Mesleki Yeterlilik Belgesi" verilecektir.