25 Aralık
2009
Otomotiv S.K. Haberleri

MYK Otomotiv Sektör Komitesi Taslak Meslek Standartlarına Son Şeklini Verdi



MYK ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında 10 Temmuz 2008 tarihinde imzalanan “Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü” kapsamında MESS tarafından farklı yeterlilik seviyelerinde hazırlanan 9 adet taslak meslek standardına MYK Yönetim Kuruluna sunulmadan önceki son şekli verildi.

MYK Otomotiv Sektör Komitesi, Otomotiv sektöründe farklı yeterlilik seviyelerinde hazırlanan 9 adet taslak meslek standardı ile ilgili görüş bildirmek, taslak meslek standartları hakkında kurum ve kuruluşlardan gelen görüş ve önerileri değerlendirmek, görüşleri meslek standartlarına yansıtmak ve taslak standartlara MYK Yönetim Kuruluna sunulmadan önceki son şeklini vermek amacıyla 21 Mayıs ve 3 Haziran 2009 tarihlerinde iki toplantı gerçekleştirdi.

Uzman görüşüne başvurulması amacıyla İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve MESS Danışmanı Prof. Dr. Nahit SERASLAN’ın da katılım sağladığı 3 Haziran 2009 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda Makine Bakımcı (Seviye 3-4-5), Motor Test Teknisyeni (Seviye 4-5), Otomotiv Boyacısı (Seviye 3-4), Otomotiv Montajcısı (Seviye 3-4) taslak meslek standartları incelendi, tartışıldı ve gerekli düzeltmeler yapılarak MYK Yönetim Kurulunun onayına sunulmasına karar verildi. Taslak meslek standartları MYK Yönetim Kurulunca onaylandıktan sonra Ulusal Meslek Standardı (UMS) olarak Resmi Gazetede yayımlanacak.

p6030314habericin