25 Eylül
2013
İnşaat S.K. Haberleri

İnşaat Sektör Komitesi 23. Toplantısını Gerçekleştirdi.



MYK İnşaat Sektör Komitesi, taslak meslek standartlarını, taslak yeterlilikleri ve Ulusal Yeterliliklere ilişkin revizyon taleplerini değerlendirmek üzere 23-24 Eylül 2013 tarihlerinde toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ilk gününde, İNTES tarafından hazırlanan Endüstriyel Boru Montajcısı (Seviye 3) ve Tünel Kalıpçı (Seviye 3) Ulusal Yeterliliklerine ilişkin revizyon teklifleri ve Mobil Vinç Operatörü (Seviye 3) ve Kazıyıcı – Yükleyici (Beko Loader) Operatörü (Seviye 3) taslak yeterlilikleri görüşülmüş ve gerekli düzeltmeler yapılarak MYK Yönetim Kurulu’nun onayına sunulmasına karar verilmiştir.

 

Toplantının ikinci gününde ise İNTES ve DSİ tarafından hazırlanan Asfalt Betonu Kazıma Makinesi Operatörü (Seviye 3), Kırma Eleme Tesisi (Konkasör) Operatörü (Seviye 3), Distribütör Operatörü (Seviye 3) ve Hidrolog (Seviye 5) taslak meslek standartları incelenmiş, tartışılmış ve gerekli düzeltmeler yapılarak MYK Yönetim Kurulu’nun onayına sunulmasına karar verilmiştir.

 

Nihai taslak standartlar MYK Yönetim Kurulunun onayı sonrası Resmi Gazete’de yayımlanarak Ulusal Meslek Standardı (UMS) niteliği kazanacak.

kirma eleme