16 Eylül
2011
İnşaat S.K. Haberleri

MYK İnşaat Sektör Komitesi Taslak Meslek Standartlarını Görüşmek Üzere Toplandı



MYK İnşaat Sektör Komitesi, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından hazırlanan taslak meslek standartlarını değerlendirmek ve MYK İnşaat Sektör Komitesi Başkan ve Başkan Vekili seçimi yapmak üzere 13 Eylül 2011 tarihinde bir toplantı gerçekleştirdi.

 

İnşaat Sektör Komitesi üyeleri ve İNTES meslek standardı hazırlama ekibinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; Komite Başkanlığına Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Temsilcisi Mustafa DEMİR ve Başkan Vekilliğine Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Ekrem DİRİER yapılan oylama sonucunda oy birliği ile seçildi.

 

Toplantıda Duvarcı (Seviye 3), İskele Kurulum Elemanı (Seviye 3), Alçı Sıva Uygulayıcısı (Seviye 3) ve Asfalt Üretim Tesisi Operatörü (Seviye 4) taslak meslek standartları görüşüldü ve gerekli düzeltmeler yapılarak MYK Yönetim Kurulunun onayına sunulmasına karar verildi.

 

Nihai taslak standartlar MYK Yönetim Kurulunun onayı sonrası Resmi Gazete’de yayımlanarak Ulusal Meslek Standardı (UMS) niteliği kazanacak.

iskele_kurulumi_1