31 Aralık
2009
Metal S.K.Haberleri

MYK Metal Sektör Komitesi Taslak Meslek Standartları Değerlendirmek Üzere Toplandı



 

MYK Metal Sektör Komitesi, Metal sektöründe MESS tarafından hazırlanan ve 23 Ekim 2009 tarihinde görüş süresi tamamlanan taslak meslek standartları ile ilgili görüş bildirmek, taslak meslek standartları hakkında kurum ve kuruluşlardan gelen görüş ve önerileri değerlendirmek, görüşleri meslek standartlarına yansıtmak ve taslak meslek standartlarına MYK Yönetim Kurulu’na sunulmadan önce son şeklini vermek amacıyla 25 Aralık 2009 tarihinde toplandı.

Prof. Dr. Süleyman TEKELİ’nin başkanlığında gerçekleştirilen MYK Metal Sektör Komitesi ikinci toplantısında, MYK Meslek Standartları Dairesi Başkanı Firuzan SİLAHŞÖR meslek standartlarının hazırlanma süreci, yetkilendirilen kuruluşların rolü, Ulusal Meslek Standartlarında ve Metal Sektöründe ulaşılan son durum hakkında bilgilendirmeler yaptı. Ardından Dr. Aykut ENGİN Metal Sektöründe meslek standardı hazırlamak üzere yetkilendirilen MESS’in meslek standardı hazırlama çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı.

MESS Meslek Standardı Hazırlama Ekibinden Prof. Dr. Nahit SERASLAN’ın da katılım sağladığı toplantıda Haddeci (Seviye 3-4) ve Endüstriyel Fırın İşçisi (Seviye 3-4) taslak meslek standartları incelendi, tartışıldı ve standartlar üzerinde gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra MYK Yönetim Kurulunun onayına sunulmasına karar verildi.

Taslak meslek standartları Yönetim Kurulunun onayından sonra Ulusal Meslek Standardı olarak Resmi Gazetede yayımlanacak.