30 Aralık
2009
Metal S.K.Haberleri

Metal Sektöründe Meslek Standardı Hazırlama Süreci Başladı



Metal sektöründe meslek standardı hazırlamak üzere görevlendirilen MESS ile işbirliği protokolü imzalandı.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile 12 Mart 2009 tarihinde MYK’da yapılan bir törenle “Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü” imzalandı. Törene MYK Başkanı Bayram AKBAŞ, MESS Genel Sekreteri Av. İsmet SİPAHİ, MYK Meslek Standartları Dairesi Başkanı Firuzan SİLAHŞÖR, MESS Hukuk Müşaviri Av. Mesut ULUSOY, MESS Eğitim Müdürü Dr. Aykut ENGİN ve MYK Metal Sektörü sorumlusu H. Ali EROĞLU katıldı.

MYK Başkanı Bayram AKBAŞ ve MESS Genel Sekreteri Av. İsmet SİPAHİ tarafından imzalanan protokol kapsamında 16 adet mesleğin farklı yeterlilik seviyelerinde standartları hazırlanacak.

Protokol kapsamında standardı hazırlanacak meslekler için tıklayınız.

Süreç Nasıl İşliyor?

Ulusal Meslek Standardı Hazırlanması Hakkında Yönetmeliğe göre; meslek standartları Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından görevlendirilen kurum veya kuruluşlara hazırlatılır. Görevlendirilecek kurum ve kuruluşlar MYK Yönetim Kurulu kararıyla belirlenir. Sürecin devamında, Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü imzalanan kuruluşlar, sektördeki mesleklerin standartlarını MYK ile işbirliği halinde hazırlar ve taslak standartlar ilgili Sektör Komitesi’ne sunulur. Sektör komitesinde incelenen ve doğrulanan standartlar MYK Yönetim Kurulu’nun onayını müteakip Resmi Gazete’de yayımlanarak Ulusal Meslek Standardı olarak yürürlüğe girer.

MYK Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli sektörlere yönelik değerlendirmeler kademeli olarak yürütülmekte olup, önümüzdeki dönemlerde görevlendirilen kuruluşlarla İşbirliği Protokolleri’nin imzalanmasına devam edilecektir.

Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan herhangi bir ücret ve başka hak talep etmeksizin meslek standardı hazırlamak, geliştirmek ve güncellemek konularında istekli olan kuruluşların seçimine ve sorumluluklarının tanınmasına ilişkin usul ve esaslar belirlenmiş ve Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır. Kurum ve Kuruluşların görevlendirilme süreci, ölçütleri ve görevleri için tıklayınız.