15 Haziran
2012
Metal S.K.Haberleri
23 Haziran
2014
Metal S.K.Haberleri

Metal Sektör Komitesi Taslak Yeterlilikleri Görüşmek Üzere Toplandı



HAK-İŞ Konfederasyonu ile Çelik-İş Sendikası tarafından hazırlanan 2 adet taslak yeterlilik ile Takım Tezgâhları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) tarafından hazırlanan 1 adet taslak meslek standardı MYK Metal Sektör Komitesi 19. toplantısında değerlendirildi.

Mesleki Yeterlilik Kurumunun koordinasyonunda HAK-İŞ / Çelik-İş  tarafından Metal Sektörü için hazırlanan Refrakterci Seviye 3 ve Refrakterci Seviye 4 taslak yeterlilikleri ile TİAD tarafından hazırlanan CNC Takım Tezgâhları Uygulama ve Servis Görevlisi Seviye 5 taslak meslek standardı bir ay süre ile kamuoyu resmi görüşüne sunulmuştur. Taslak yeterlilikler ve meslek standardı gelen görüş ve öneriler doğrultusunda revize edilerek MYK “Metal Sektör Komitesi”nin değerlendirmesine sunulmuştur.

Taslak yeterliliklerin görüşüldüğü MYK Metal Sektör Komitesi 19. toplantısı 12 Haziran 2012 tarihinde, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nda düzenlenmiştir.

Taslak yeterlilikler ve meslek standardı sektör komitesinde alınan kararlar doğrultusunda revize edildikten sonra MYK Yönetim Kurulu’nun onayına sunulacaktır.

metalsek