09 Temmuz
2021
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Yönetim Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Çalışmaları Değerlendirildi



Yönetim Danışmanlığı hizmetleri 11. Kalkınma Planında sektörel politikaların geliştirileceği öncelikli alanlardan birisi olarak belirlenmiştir. Kalkınma Planı kapsamında Yönetim Danışmanlığı alanında mesleki yeterliliklerin belgelendirilmesine yönelik organizasyonel yapı ve süreçlerin belirlenmesi tedbiri öngörülmüştür. Bu tedbir doğrultusunda yapılacak çalışmaları değerlendirmek amacıyla MYK Başkan Yardımcısı Metin KARAMAN’ın başkanlığında 8 Temmuz 2021 tarihinde çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya 24. Dönem Antalya Milletvekili Dr. Sadık BADAK, Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden Doç. Dr. Ahmet SARITAŞ ile birlikte Yönetim Danışmanları Derneği Başkanı Zeynep TURA ve Meslek Kurulu Üyesi Fahrettin OTLUOĞLU katılım sağladı.

Toplantıda Yönetim Danışmanları Derneği tarafından yapılan ulusal meslek standardı revizyonları ve ulusal yeterlilik hazırlamaları ile ilgili son durum hakkında katılımcılara bilgi verilerek katılımcıların görüş ve değerlendirmeleri alındı.

Toplantı sonucunda Yönetim Danışmanlığı mesleğine yönelik sınav ve belgelendirme sisteminin kurulması amacıyla ulusal meslek standardı ve ulusal yeterlilik çalışmalarının 2021 yılı içinde tamamlanmasına yönelik çalışma takvimi oluşturulması kararlaştırıldı.

 

090721-4