11 Temmuz
2021
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Yenilenebilir Gençlik Enerjisi (RE-YOU) Operasyonu 2. Yönlendirme Komitesi Toplantısı Gerçekleştirilmiştir.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı (İESP SOP) kapsamında Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen “Yenilenebilir Gençlik Enerjisi (RE-YOU) Operasyonu”, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Balıkesir Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitelerinin ortaklığı ve Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ) - International Services liderliğindeki konsorsiyum tarafından sağlanan teknik danışmanlık ile yürütülen Yenilenebilir Gençlik Enerjisi (RE-YOU) operasyonun 2. Yönlendirme Komitesi 8 Temmuz 2021 tarihinde uzaktan bağlantı yoluyla gerçekleştirilmiştir.

 110721-2

Bahse konu komite toplantısına konuşmalarını yapmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Lütfihak ALPKAN, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Sayın Adem CEYLAN, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın İlter KUŞ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Sedat MURAT, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Hasan İSKENDER, AB Türkiye Delegasyonu Eğitim ve Öğretim Sektör Yöneticisi Sayın Mustafa BALCI ve Yenilenebilir Gençlik Enerjisi Operasyonu Eğitim Koordinatörü Sayın Heinrich GRAUMANN katılım sağlamıştır.

Konuşmalar sonunda Yönlendirme Komitesi Üyelerinin Operasyon ile ilgili görüşleri alınarak soruları cevaplanmış ve toplantı kapsamında Rüzgar, Fotovoltaik ve Biyogaz enerji sistemleri alanlarında yürürlükte olan ulusal yeterliliklerin güncelleme çalışmaları ele alınmıştır.

Proje kapsamında Yenilenebilir Enerji Eğitim Merkezlerinin kurulması, bu eğitim merkezlerinde eğitim alacak kişilerin eğitim sonrası staj ve istihdam olanaklarının sağlanması, hayat boyu öğrenme ve uyum yeteneğinin geliştirilmesi hedeflenmekte olup, Balıkesir ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversiteleri tarafından Rüzgar, Fotovoltaik ve Biyogaz enerji sistemleri alanlarında yürürlükte olan ulusal yeterliliklerin güncelleme çalışmaları yürütülerek sınav ve belgelendirme faaliyetlerine başlanacaktır.