27 Aralık
2022
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Ulusal Meslek Standartlarının (UMS) Meslek Yüksekokul Eğitim Programlarına Yansıtılmasına İlişkin 2.Çalıştay gerçekleştirildi.



22-23 Aralık 2022 tarihlerinde Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA II) İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı (İESP SOP) kapsamında finanse edilen ve Mesleki Yeterlilik Kurumunun faydalanıcısı olduğu Türkiye Yeterlilikler Sisteminin ve Çerçevesinin Uygulanması Operasyonu (TUYEP) kapsamında düzenlenen Ulusal Meslek Standartlarının (UMS) Meslek Yüksekokul Eğitim Programlarına Yansıtılmasına İlişkin 2. Çalıştay gerçekleştirildi.

Çalıştay, Kurum Başkanı Sayın Adem CEYLAN’ın ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Mehmet SARIBIYIK açılış konuşmaları ile başladı.

271222-1

Sayın CEYLAN, Kurum faaliyetlerinin çalışma hayatına sağladığı katkılarından ve MYK’nın öneminden bahsetti. Ulusal yeterlilik sisteminin işlerliği ile piyasaya nitelikli iş gücü sağlanması konularında büyük ilerleme sağlandığını belirten Sayın CEYLAN, MYK bünyesinde ortak akıl ve katılımcı anlayış çerçevesinde sektörün ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen meslek standartları ile yeterlilikler sayesinde eğitim ve istihdam arasındaki uyumun güçlendirilmesine, eğitim müfredatlarının çağın gereksinimlerini karşılayacak şekilde revize edilmesine ve bireylerin sahip olduğu bilgi, beceri ve yetkinliklerin tanınarak belgelendirilmesine katkı sağlandığını ifade etti.

271222-2

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Sayın SARIBIYIK ise açılış konuşmasında Ulusal Meslek Standartlarının (UMS) Meslek Yüksekokul Eğitim Programlarına Yansıtılmasının öneminden bahsederek çalıştay çıktılarının standartlara uygun müfredat güncelleme çalışmalarının yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Sayın Sinan Serdar ÖZKAN ise gerçekleştirilen birinci çalıştay deneyimlerini aktararak, çalışmalarda dikkat edilmesi gereken hususları vurguladı.

271222-3

Açılış konuşmaları ve bilgi aktarımının ardından Ulusal Meslek Standartlarının (UMS) Meslek Yüksekokul Eğitim Programlarına Yansıtılmasına İlişkin grup çalışmaları başladı ve iki gün süren çalışmaların tamamlanması ile çalıştay sona erdi. 

271222-4

271222-1