25 Haziran
2021
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Ulusal Meslek Standartları ve Ulusal Yeterliliklerin İnsan Kaynakları Yönetim Süreçlerinde Kullanımı Konulu Panel Gerçekleştirildi.



MYK ve İnsan Kaynakları Meslek Derneği İşbirliği ile Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda 24 Haziran 2021 tarihinde Ulusal Meslek Standartları ve Ulusal Yeterliliklerin İnsan Kaynakları Yönetim Süreçlerinde Kullanımı konulu çevrimiçi bir organizasyon gerçekleştirilmiştir.

  250621-1

Yaklaşık 300 katılımcının yer aldığı organizasyon; açılış konuşmaları, sunumlar ve panel oturumu bölümlerinden oluşmakta olup toplantının açılış konuşmaları Man Türkiye A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörü/İnsan Kaynakları Meslek Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa İSKİFOĞLU ve Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Sayın Adem CEYLAN tarafından gerçekleştirilmiştir.

 250621-2

Sayın Mustafa İSKİFOĞLU konuşmasında, nitelikli insan kaynağının çalışma hayatı için elzem olduğunu vurgulayarak bu noktada MYK ile olan işbirliklerinin büyük öneme haiz olduğunu belirtmiştir.

 
250621-3
 

Kurum Başkanımız Sayın Adem CEYLAN konuşmasında, ulusal yeterlilik sistemi içerisinde faaliyetlerimizin ortak akıl ve katılımcı yönetim anlayışı ile yürütüldüğünü belirterek bu kapsamda bugüne kadar 859 ulusal meslek standardı ve 526 ulusal yeterliliğin hazırlanarak yürürlüğe konduğunu, uluslararası akredite ölçme ve değerlendirme faaliyetleri ile 1.700.000’den fazla belgelendirmenin yapıldığını ifade etmiştir. Ulusal meslek standartlarının ve ulusal yeterliliklerin eğitim programlarına yansıtılarak iş piyasası ile eğitim arasında bir köprü kurulduğunu ve bu dokümanların aynı zamanda insan kaynakları yönetimi süreçlerinden işletmeler tarafından önemli birer kaynak olarak kullanıldığını vurgulamıştır.

 
250621-4
 

Açılış konuşmalarının ardından Meslek Standartları Dairesi Başkanı Sayın Dr. Yaprak AKÇAY ZİLELİ tarafından Ulusal Meslek Standartları ve Ulusal Yeterlilikler konulu bir sunum gerçekleştirilmiştir. Ardından Mesleki Yeterlilik Uzmanı Esma DOĞAN tarafından Dijital Dönüşümde Ulusal Meslek Standartları ve Ulusal Yeterliliklerin Önemi hakkında bir sunum yapılmıştır.

 

 
250621-5
 

 

Oturum başkanlığı Prof. Dr. Saliha AĞAÇ tarafından yürütülen panel bölümünde İnsan Kaynakları Meslek Derneği İcra Komitesi Üyesi Mehmet Ali KESKİNKILIÇ, Sanko Tekstil İşletmeleri İSKO Eğitim Yöneticisi Bilal KARAKÖSE, Ford Otosan Mesleki Eğitim Akademisi Ekip Lideri Hüseyin Yakup TEMUR, Şişecam İş Ortakları Gelişim Müdürü H. Sefa ERTAN, Yönetim Danışmanları Derneği Başkan Yardımcısı Önder KIRATLILAR, TAİ Akademi Müdürü Emre YILMAZ, MAN Türkiye A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Övgehan İNCE, HİDROMEK İnsan Kaynakları Direktörü Eliz Sinem SAHİLLİOĞLU ve HİDROMEK Mesleki Eğitim Yöneticisi Hayri AKKUŞ panelist olarak yer almıştır. Panelistler tarafından işletmelerinin insan kaynakları yönetimi süreçlerinde ulusal meslek standartları ve ulusal yeterliliklerin kullanımı ve ulusal yeterlilik sistemi ile olan bağlantıları dinleyicilere aktarılmıştır. Panelin son kısmında katılımcılardan gelen sorular panelistler tarafından yanıtlanmıştır.

Toplantının kapanışı Meslek Standartları Dairesi Başkanı Sayın Dr. Yaprak AKÇAY ZİLELİ ve Man Türkiye A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörü/İnsan Kaynakları Meslek Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa İSKİFOĞLU’nun konuşmaları ile yapılmış olup Sayın ZİLELİ organizasyona olan ilgi için katılımcılara ve organizasyonda emeği geçen panelistlere ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etmiş ve önümüzdeki dönemde benzer organizasyonların devam edeceğini dile getirmiştir. Sayın İSKİFOĞLU ise organizasyonun çok verimli geçtiğini belirterek tüm katılımcılara teşekkür etmiş ve bu tür bilgi paylaşımlarının devam etmesini temenni ettiğini ifade etmiştir.

 250621-3