31 Aralık
2020
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Ulaştırma, Lojistik ve Haberleşme Sektöründe UMS ve UY Güncelleme Çalışmaları Başlatıldı.



Ulaştırma, Lojistik ve Haberleşme sektöründe yayınlanan Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterliliklerin yeniden değerlendirme ve güncelleme çalışmaları, Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülmektedir.

Sektörden gelen talepler sonucunda "Raylı Sistem Araçları Elektrik Bakım ve Onarımcısı (Seviye 4)","Raylı Sistem Araçları Elektronik Bakım ve Onarımcısı (Seviye 4)","Raylı Sistem Araçları Mekanik Bakım ve Onarımcısı (Seviye 4)" ulusal meslek standartları ve söz konusu meslek standartlarına dayalı olarak geliştirilen ulusal yeterliliklerde revizyon çalışmalarının yürütülmesi amacıyla alan uzmanlarından oluşan MYK Çalışma Grubu oluşturulmuştur.

24-25 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilen toplantı ile ilgili UMS ve UY’ler alan uzmanları tarafından yeniden değerlendirilerek güncelleme çalışmaları başlatılmıştır.

Güncelleme çalışmaları tamamlandıktan sonra dokümanlar ilgili tarafların görüşüne sunulacak ve gelen görüşler doğrultusunda revize edilerek MYK Ulaştırma, Lojistik ve Haberleşme Sektör Komitesine sunulacaktır.

311220-4