26 Kasım
2021
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektöründe Aşçı (Seviye 3) ve Bulaşıkhane Görevlisi (Seviye 2) Taslak Yeterlilikleri Hazırlandı



MYK’nin operasyon faydalanıcısı olduğu Türkiye Yeterlilikler Sisteminin ve Çerçevesinin Uygulanması Projesinin (TUYEP) hibe bileşenlerinden olan ‘‘VOC Test Merkezleri-III Hibe Programı’’ kapsamında Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektöründe yetkilendirilen Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu tarafından, Aşçı (Seviye 3) ve Bulaşıkhane Görevlisi (Seviye 2) taslak yeterlilikleri hazırlanarak ilgili kurum ve kuruluşlara görüşe gönderilmiştir.

İlgili tarafların görüşüne sunulmuş olan taslak yeterliliklere ulaşmak için tıklayınız.

Söz konusu taslak yeterlilikler için görüş alma süreci 10 Aralık 2021 tarihinde tamamlanacaktır. Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu tarafından gelen görüşler doğrultusunda taslak yeterlilikler gözden geçirildikten sonra MYK Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektör Komitesinin görüşüne sunulacaktır.

261121-1