14 Eylül
2023
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Tüm Etkinlik Teknolojileri Sektörü Derneği ile Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterlilik Hazırlama İş Birliği Protokolü İmzalandı



MYK Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı ulusal meslek standardı ve ulusal yeterlilik taslaklarını hazırlama konusunda görevlendirilecek gönüllü kurum ve kuruluşlardan talep alınması, taleplerin değerlendirilmesi, kuruluşların görevlendirilmesi ve iş birliği protokollerinin imzalanmasına yönelik teknik çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu çerçevede Tüm Etkinlik Teknolojileri Sektörü Derneği (TETSED) ile 12 Eylül 2023 tarihinde Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterlilik Hazırlama İş Birliği Protokolü imzalandı. Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İLHAN ile TETSED Başkanı Vedat COŞKUN’un imzaladığı protokol ile Görüntü Teknisyeni (Seviye 3), Görüntü İçerik Operatörü (Seviye 4), Görüntü Yayın/Sanal Yayın Operatörü (Seviye 5), Işık Teknisyeni (Seviye 3), Işık Uzman Teknisyeni (Seviye 4), Temel Simultane Sistem Teknisyeni (Seviye 2), Rigger (Seviye 5), Sahne Amiri (Seviye 5), Ses Masası Operatörü (Seviye 5), Ses Teknisyeni (Seviye 3), Ses Uzman Teknisyeni (Seviye 4) ve Işık Tasarımcısı ve Işık Masası Operatörü (Seviye 5) mesleklerinde ulusal meslek standardı ve ulusal yeterlilik hazırlanma süreci başlatılmış oldu.