08 Haziran
2016
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Türkiye’de Mobilya Sektöründe Verimliliğin Artırılması Konferansı 2 Haziran 2016 tarihinde Ankara’da Gerçekleştirildi



Türkiye Ulusal Ajansı ile İKOOR Mobilya İmalat  Koordinasyon San. ve Tic. A.Ş. arasında imzalanan ’’Türkiye’de Ahşap İşlerinde CNC Operatörleri için Müfredat ve Öğrenme/Öğretme Sistematiği Hazırlanması  Projesi”nin sonuçlarının yaygınlaştırılması amacıyla İKOOR Mobilya İmalat Koordinasyon San. ve Tic. A.Ş’nin Akyurt yerleşkesinde 02 Haziran 2016 Perşembe günü bir konferans  düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmalarını İKOOR Mobilya İmalat  Koordinasyon San. ve Tic. A.Ş.  Yönetim Kurulu Başkanı Melih Gün , Ankara Sanayi Odası Genel Sekreteri  Yavuz Cabbar ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Çolakoğlu yaptı.

Konferansın ilk oturumuna ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Soner Yıldırım başkanlık yaptı. Konuşmasında öğrenme ve öğretme tekniklerinin öneminden bahseden Yıldırım’ın söz verdiği  ODTÜ  Mimarlık  Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Arzu Gönenç Sorguç ‘’Türkiye’de CNC Operatörleri İçin Yeni Bir Müfredat Sistematiği Tasarlanması’’ konusunda bilgi verdi. OMSİAD Genel Sekreteri Yasemen Aydoğdu, derneğin faaliyetleri konusunda kısa bir bilgilendirme sonrası, Türkiye ve Dünyada mobilya sektörünün durumu ve ticaret hacim bilgilerini paylaştı. Oturumun son konuşması OFFİ Tunç Endüstriyel Sistemler Mob. San. Tic. A.Ş. Genel Müdürü Canan Karalar Yüksel tarafından yapıldı. Karalar, Türkiye’de ahşap sektörünün durumu ve geleceğe yönelik beklentileri özetledi.

Konferansın öğleden sonra başlayan ikinci oturumunda Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı’ndan Korel Ünsal Türkiye’de Mesleki Yeterlilik Kurumunun Kuruluşu ve Faaliyetleri ile Mobilya Sektöründe Mesleki Standartlar ve Yeterlilikleri içeren bir konuşma yaptı. Ünsal, Türkiye’de ahşap işlerinde CNC operatörlerine yönelik  mesleki yeterliliklerin belirlenmesi için sektörün ve çatı kuruluşlarının kamu ile bir araya gelerek sürecin hızlandırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Konferans soru-cevap bölümü ve genel değerlendirme konuşmalarıyla sona erdi.  

080616-1

 

080616-2

 

080616-1