21 Şubat
2011
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Türkiye Beyazay Derneği İle İşbirliğine Doğru



Engelli vatandaşlarımızın eğitim ve yaşam kalitelerinin artırılmasına yardımcı olacak ve çalışma hayatına uyumlarını kolaylaştıracak meslek mensuplarının Ulusal Mesleki Yeterlilik sistemi içerisinde yetiştirilmesi için Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Türkiye Beyazay Derneğinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

15 Şubat 2011 tarihinde Mesleki Yeterlilik Kurumu’nda gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Lokman AYVA ve beraberindeki Türkiye Beyazay Derneği Başkan Yardımcısı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürü Dr. Aylin ÇİFTÇİ, “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyası Asistanı Okan BİÇER ve Av. İlham Abdülkadir KARAMAN ile MYK Başkanı Bayram AKBAŞ, Meslek Standartları Daire Başkanı Firuzan SİLAHŞÖR ve Uzman Yardımcısı Süleyman ARIKBOĞA katıldı.

Toplantıda MYK Başkanı Bayram AKBAŞ ve Meslek Standartları Dairesi Başkanı Firuzan SİLAHŞÖR, MYK’nın yapısı, faaliyetleri ve Ulusal Mesleki Yeterlilik Sistemi konularında katılımcıları bilgilendirdi, katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.

Beyazay Derneği Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Lokman AYVA yurt dışında engellilere yönelik hizmet sunan meslek elemanlarının Türkiye’de de yetiştirilebilmesi için çalışmalar yapıldığı ifade etmiş, bu kapsamda görme engellerinin bulundukları ortamda güvenilir ve rahat bir şekilde hareket etmelerini sağlayan uyum terapisti, özürlü spor öğretmeni, işaret dili tercümanlığı gibi mesleklerin ulusal meslek standartlarının hazırlanması için MYK’ya işbirliği talebinde bulunulmuştur.

 

P2150002adr