21 Haziran
2019
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Türkiye Bankalar Birliğinde Finans Sektörüne İlişkin Toplantı Gerçekleştirildi



Türkiye Bankalar Birliği ve Katılım Bankaları Birliği talebi üzerine 20 Haziran 2019 tarihinde Türkiye Bankalar Birliğinde finans sektöründe Kurumumuz faaliyetlerine ilişkin toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıya Mesleki Yeterlilik Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Türkiye Bankalar Birliği, banka ve katılım bankaları yöneticileri ve temsilcileri katılım sağlamıştır.

210619-3

Toplantı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan KURT, Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Dr. Ekrem KESKİN ve Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Metin KARAMAN’ın açılış konuşmaları ile başlamıştır.

210619-4

MYK Birim Koordinatörü Hilal DOĞRUÖZ ÖZER Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun yapısını ve faaliyetleri ile bileşenleri hakkında bilgilendirme sunumu yapmıştır. Kurum Başkan Yardımcısı Metin KARAMAN MYK’nın mevzuattan kaynaklı sorumluluklarının yanı sıra finans sektöründe 2014-2023 Ulusal İstihdam Stratejisi ile Onuncu Kalkınma Planı kapsamında bir takım sorumluluklarının olduğunu, meslek standartları ve yeterliliklerin hazırlanmasının bu bakış açısıyla düşünülmesinin faydalı olacağını ifade ederek katılımcıların sorularını cevaplandırmıştır.

210619-5

Toplantı sonucunda finans alanında hazırlanan taslak meslek haritasının revize edilmesi amacıyla meslek haritalama çalıştayı yapılmasına; Gişe Yetkilisi taslak meslek standardına yönelik olarak teknik görüşlerin toplantıya katılan temsilciler tarafından derlenerek Kurumumuza iletilmesine karar verilmiştir.