06 Aralık
2019
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

TÜRKAK Denetçi Deneyim Paylaşım Toplantısına Katılım Sağlandı



TÜRKAK Personel Akreditasyon Başkanlığı tarafından 3 Aralık 2019 tarihinde Ankara’da “Personel Akreditasyon Başkanlığı Denetçi/Teknik Uzman Deneyim Paylaşım Toplantısı” gerçekleştirilmiştir. Söz konusu toplantı kapsamında TÜRKAK Denetçi ve Teknik Uzmanlarına yönelik bilgilendirme sunumları yapılmış ve denetçi ve teknik uzmanların soruları yanıtlanarak çözüm önerileri konuşulmuştur.

 

Toplantı kapsamında yer alan “TÜRKAK’ın Akreditasyon Verdiği Uygunluk Değerlendirme Programları Hakkında Genel Bilgilendirme” başlıklı oturumda, MYK Meslek Standartları Dairesi Başkanlığında görevli Birim Koordinatörü Aylin RAMANLI tarafından Personel Belgelendirme Programları kapsamında yer alan MYK Programları hakkında sunum yapılmıştır.

 

Sunum kapsamında; Ulusal Meslek Standartları ve Ulusal Yeterliliklerin hazırlanma, onaylanma ve güncelleme süreçlerinden bahsedilmiş, yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarının ölçme-değerlendirme sistemlerinin ulusal yeterliliklere uygunluğu hakkında bilgilendirme yapılmış ve Personel Belgelendirme Programları İçin Genel Şartlar ve ISO/IEC 17024:2012 -Madde 8’ in Uygulanmasına yönelik ulusal yeterlilikler kapsamında yer alan bölümler hakkında bilgi aktarılmıştır. Yapılan sunumun ardından denetçi ve teknik uzmanlardan gelen

sorular yanıtlanmıştır.

 061219-2