27 Aralık
2021
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Toplumsal ve Kişisel Hizmetler Sektöründe 2 adet Ulusal Meslek Standardı Güncellendi ve 2 adet Ulusal Yeterlilik Hazırlandı.



Kurumumuzun operasyon faydalanıcısı olduğu Türkiye Yeterlilikler Sisteminin ve Çerçevesinin Uygulanması Projesinin (TUYEP) hibe bileşenlerinden olan ‘‘VOC-Test Merkezleri-III Hibe Programı’’ kapsamında Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB) toplumsal ve kişisel hizmetler sektöründe, DESOB Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi Projesi ile hibe almaya hak kazanmıştır. DESOB proje kapsamında Havuz Operatörü (Seviye 4) ve Halı Temizleme ve Bakım Elemanı (Seviye 3) Ulusal Meslek Standartlarını güncelleyerek bu mesleklerin ölçme, değerlendirme ve belgelendirme faaliyetlerinde kullanılmak üzere ilgili ulusal yeterlilikleri hazırlamıştır.

İlgili tarafların görüşüne sunulmuş olan güncellenmiş ulusal meslek standartları ve hazırlanmış ulusal yeterliliklere ulaşmak için tıklayınız.

Söz konusu güncellenmiş ulusal meslek standartları ve hazırlanan ulusal yeterlilikler için görüş alma süreci 24 Ocak 2022 tarihinde tamamlanacaktır.

Gelen görüşler doğrultusunda güncellenmiş ulusal meslek standartları ve hazırlanan yeterlilikler gözden geçirildikten sonra MYK Sektör Komitesinin görüşüne sunulacaktır.

211020-3

 271221-1