06 Nisan
2017
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

TEMFED ile Emlak Danışmanı (Seviye 4) Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü İmzalandı.



Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) arasında Emlak Danışmanı (Seviye 4) ulusal yeterliliğinin hazırlanması amacıyla 5 Nisan 2017 tarihinde işbirliği protokolü imzalandı.

060417-5

Ankara Ticaret Odasında gerçekleştirilen törene Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Sayın Adem CEYLAN ile Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Sayın Hacı Ali TAYLAN ve çeşitli illerden dernek başkanları katılım sağladı.

060417-6

060417-7

MYK Başkanı Sayın CEYLAN törende yaptığı konuşmada; emlak danışmanı ulusal yeterliliğinin hazırlanarak iş piyasasının bu alanda çalışanlardan beklediği niteliklerin belirleneceğini ve bu nitelikleri ölçecek şekilde sınav ve belgelendirme faaliyetlerinin yürütüleceğini ifade etti. Yapılacak çalışmaların mesleğini başarı ile icra edenlerin belirlenmesinde ve istihdamında önemli olduğunu vurguladı.  

060417-8

Emlak danışmanlığı alanında yaşanılan sorunların altını çizen Sayın CEYLAN; bu sorunların asgariye indirilmesi için hazırlanacak ulusal yeterliliğe uygun eğitim almış ve belgelendirilmiş kişilerin mesleklerini icra etmelerinin gerektiğinin altını çizdi. Bu sayede, emlak danışmanlığı süreçlerinde hizmet kalitesinin ve müşteri memnuniyetinin artacağına değinen Sayın CEYLAN; TEMFED ile yapılacak işbirliği protokolünden ötürü duyduğu memnuniyeti ifade etti.  

060417-9

060417-10

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali TAYLAN ise; emlak danışmanlığı ulusal yeterliliğini hazırlayarak sektörün ihtiyaçlarını karşılamayı ve sektöre en iyi şekilde hizmet etmeyi hedeflediklerini ifade etti. Sayın TAYLAN; emlak danışmanı olarak çalışanların mesleki yeterliliklerinin, bu yeterliliklere uygun eğitim programlarının belirlenmesi ve mesleki yeterlilik belgeleri ile belgelendirilmelerinin sağlanması için işbirliği çalışmasını başlattıklarını belirtti. 

060417-11

İşbirliği protokolü; yapılan konuşmaların ardından Sayın CEYLAN ile Sayın TAYLAN tarafından imzalandı.

060417-5