21 Ekim
2020
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Pancardan Şeker Üretimi Alanında Yer Alan Ulusal Meslek Standartlarının Hazırlık Çalıştayına Katılım Sağlandı.



Pancardan şeker üretimi alanında yer alan ulusal meslek standartlarının ve ulusal yeterliliklerin belirlenmesi amacıyla Kurumumuz ile Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ. Genel Müdürlüğü ve Türkiye Gıda ve Şeker Sanayii İşçileri Sendikası arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında 21-22-23 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan çalıştayların açılış toplantısı gerçekleştirildi.

TÜRKŞEKER AŞ. ve Şeker İş Sendikası temsilcilerinin katılım sağladığı toplantıda, TÜRKŞEKER AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Ayhan TANRIVERDİ’nin açılış konuşmasının ardından Kurumumuz Meslek Standartları Dairesi Başkanlığında görevli Uzman Ayşe Gülçin AKBIYIK tarafından pancardan şeker üretimi alanında bugüne kadar yapılan çalışmalar ve gelecekte yapılması planlanan çalışmalar hakkında katılımcılar bilgilendirilmiştir.

211020-10

Bilgilendirmenin ardından “Pancar Boşaltma Elemanı”, “Ham Fabrika Üretim Operatörü” ve “Rafine Şeker Üretim Operatörü” mesleklerinin ulusal meslek standartlarının hazırlanması amacıyla çalıştay başlamıştır.

211020-11

211020-12