21 Haziran
2023
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

MYK Yeşil Dönüşüm ve Akıllı Tarım Danışma Kurulu Hazırlık Toplantısı Düzenlendi



MYK Yönetim Kurulunun 12.04.2023 tarihli ve 2023/88 sayılı kararı ile yürürlüğe giren “Mesleki Yeterlilik Kurumu Danışma Kurullarının Oluşturulması ve Çalışmalarının Düzenlenmesine Yönelik Usul Ve Esaslar” çerçevesinde MYK Yeşil Dönüşüm Danışma Kurulunun oluşturulması için sektörün önde gelen temsilcileri ile birlikte 20.06.2023 tarihinde çevrimiçi toplantı düzenlenmiştir.

Toplantının ilk bölümünde;

- MYK Kurum Başkan Yardımcısı Sayın Yaprak AKÇAY ZİLELİ tarafından, MYK ve faaliyetleri hakkında kısa bir bilgilendirme yapıldıktan sonra, yayınlanan usul ve esaslar çerçevesinde oluşturulacak olan Danışma Kurullarının amacı ve Danışma Kurullarından beklenen faaliyetlere ilişkin bilgi verilmiştir.

- MYK Meslek Standartları Dairesi Başkanı Sayın Aylin RAMANLI tarafından ise, Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı olarak bu alanda şimdiye kadar yürütülen faaliyetler aktarılmış ve Danışma Kurulu ile birlikte bundan sonra yürütülmesi planlanan faaliyetlere değinilmiştir.

Ardından MYK Çevre Sektör Sorumlusu Gülden ARIKAN tarafından Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Ulusal Yeterlilik Sistemi hakkında katılımcılara teknik sunum yapılmış ve sunum kapsamında yeşil dönüşüm alanına yönelik MYK tarafından şimdiye kadar yürütülen faaliyetler, hazırlanan ulusal meslek standartları ve ulusal yeterlilikler hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Toplantının ikinci bölümünde katılımcılardan yeşil dönüşüm alanında MYK faaliyetleri kapsamında yürütülebilecek faaliyetler hakkında görüş ve öneriler alınmış ve katılım sağlayan kurum ve kuruluşlardan Danışma Kurulunda görev alacak temsilci bildirmeleri talep edilmiştir.

Temsilci bildirimlerinin yapılmasından sonra, MYK Yeşil Dönüşüm ve Akıllı Tarım Danışma Kurulunun oluşturulmasına yönelik işlemler tamamlanacaktır.