22 Eylül
2020
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

MYK ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Arasında Geleceğin Mesleklerine Yönelik İşbirliği Başlatılması Konusunda Toplantı Yapıldı.



Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında hali hazırda çalışmaları devam eden Ulusal Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü kapsamına sektörden gelen talepler doğrultusunda mekatronik ve ileri otomasyonu da içeren yeni mesleklerin de dahil edilmesine yönelik elektronik ortamda bir toplantı yapıldı.

Bahse konu toplantıya Kurum Başkan Yardımcısı Sayın Metin KARAMAN, Meslek Standartları Dairesi Başkanı Sayın Yaprak AKÇAY ZİLELİ ile ilgili sektör sorumluları ile MESS adına Ankara Bölge Temsilciliği ve Dış İlişkiler, Eğitim ve Projeler Bölümü temsilcileri katılım sağladı.

Kurum Başkan Yardımcımız Sayın KARAMAN açılış konuşmasında MESS ile yapılan işbirliklerinin sektöre yaptığı katkılardan bahsederek MESS tarafından geliştirilen Ulusal Meslek Standartları ve Ulusal yeterliliklerin mesleki teknik eğitime müfredat oluşturduğunu ve çalışma hayatının nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasında rol oynadığını belirterek işbirliğinin kapsamının genişletilmesinin önemine vurgu yaptı.

220920-1 

MESS temsilcileri meslek standardı hazırlanması talep edilen mekatronik ve üretimde ileri otomasyonu da içeren yeni meslekler hakkında detaylı bilgi vererek talep edilen çalışmanın işletmelerin insan kaynakları süreçlerinde ihtiyaç duyulduğunu belirttiler.

220920-2 

Meslek Standartları Dairesi Başkanı Sayın ZİLELİ’de meslek standardı hazırlık süreçleri hakkında MESS yetkililerini bilgilendirdi ve MYK ile MESS işbirliğinde mekatronik ve ileri otomasyonu içeren yeni mesleklerin kapsamları değerlendirilerek Ulusal Meslek Standartlarının hazırlanması konusunda hızla çalışmalara başlanabileceğini ifade etti.

 220920-3

MESS tarafından yeni mesleklerin meslek standardının hazırlanmasına yönelik yapılacak başvuru ile süreç başlatılacaktır. 

5