29 Nisan
2022
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

MYK Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektör Komitesi 21. Toplantısı Gerçekleştirildi.



MYK Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektör Komitesi, Türkiye Yeterlilikler Sisteminin ve Çerçevesinin Uygulanması Projesinin (TUYEP) hibe bileşenlerinden olan “VOC Test Merkezleri-III Hibe Programı” kapsamında yetkilendirilen Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu tarafından hazırlanan “Aşçı (Seviye 3)” ile “Bulaşıkhane Görevlisi (Seviye 2)” taslak yeterliliklerini, proje kapsamında yetkilendirilen Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) tarafından güncellenen “Servis Görevlisi (Seviye 2)”, “Servis Görevlisi (Seviye 3)”, “Servis Görevlisi (Seviye 4)”, “Bar Görevlisi (Seviye 4)” ve “Kahve Bar Görevlisi (Barista) (Seviye 4)” ulusal yeterliliklerini ve yine proje kapsamında yetkilendirilen Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından güncellenen “Dönerci (Seviye 3)” ve “Kebapçı (Seviye 3)” ulusal meslek standartları ile ulusal yeterliliklerini görüşmek üzere 26-27 Nisan 2022 tarihlerinde bir toplantı gerçekleştirdi.

290422-1

Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektör Komitesi üyelerinin yanı sıra Kuruluş temsilcilerinin de katılım sağladığı toplantıda, hazırlanan ve güncellenen yeterlilikler ile güncellenen meslek standartları incelendi, tartışıldı ve gerekli düzeltmeler yapılarak MYK Yönetim Kurulu’nun onayına sunulmasına karar verildi.