Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), gıda sektörüne özel alanlarda meslek standardı hazırlamak üzere görevlendirdiği Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) koordinasyonunda sektörel bilgilendirme toplantısı yaptı. Meslek standardı hazırlama süreci hakkında bilgi vermek ve meslek standardı hazırlama sürecine tüm sektör temsilcilerinin katılımını sağlamanın amaçlandığı toplantı 26 Kasım 2012 tarihinde İstanbul Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşti.
Gıda sektörüne ilişkin sektör uzmanlarının, akademisyenlerin, yöneticilerin ve TÜGİS yetkililerinin katılım sağladığı toplantıda, açılış konuşmasını TÜGİS Başkanı Necdet BUZBAŞ yaptı. MYK Meslek Standartları Dairesi Başkanı Firuzan SİLAHŞÖR’ün Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun yapısını ve faaliyetlerini anlattığı sunumun ardından, MYK Uzman Yardımcısı Tuğba TOPUZ meslek standartları hazırlama sürecine ilişkin teknik bilgilendirme sunumu yaptı. Son bölümde UYEP Uzmanı Yochka Anastasova meslek standardı ve yeterlilik hazırlama süreçlerine yönelik Avrupa örneklerini katılımcılarla paylaştı. Yapılan sunumların ardından katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.
Meslek standartları ve meslek standardı hazırlama sürecine ilişkin katılımcılarla görüş alışverişinin sağlandığı toplantı sonucunda, gıda alanında meslek standardı hazırlama ve işbirliği süreci başladı
MYK ile TÜGİS arasında Gıda Güvenliği, Şekerleme, Sakız, Et ve Et Ürünleri, Süt ve Süt Ürünleri, İçecek (Meyve-sebze suyu, Gazlı içecek), Dondurulmuş Gıda ve Nişasta Bazlı Ürünler alanında meslek standartlarının belirlenmesi amacı ile 16 Ekim 2012 tarihinde protokol imzalanmıştı.