30 Aralık
2009
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

MYK, TESK'de Bilgilendirme Toplantısı Yaptı



“Metal”, “Tekstil, Hazır Giyim, Deri” ve “Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri” sektörlerinde daha çok esnaf ve sanatkarlara yönelik olan mesleklerin standartlarının hazırlanması amacıyla MYK Yönetim Kurulu tarafından görevlendirilen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile bilgilendirme toplantısı yapıldı. 20 Nisan 2009 tarihinde TESK’de gerçekleşen toplantıya Kurumumuzdan Meslek Standartları Dairesi Başkanı Firuzan SİLAHŞÖR, MYK İnşaat Sektör Sorumlusu Aylin ÖZAŞIK, Otomotiv ve Metal Sektör Sorumlusu H. Ali EROĞLU, TESK Eğitim ve Planlama Yönetici ve Uzmanları ile protokol imzalanan sektörlerde faaliyet gösteren ilgili federasyon temsilcilerinden oluşan meslek standardı hazırlama ekibi katıldı.

Meslek standardı hazırlama sürecine ilişkin TESK standart geliştirme ekibine bilgi vermenin amaçlandığı toplantıda, Sayın SİLAHŞÖR MYK’nın yapısı, faaliyetleri ve hedefleri hakkında bir sunum yaptı. Yapılan sunumun ardından Sayın ÖZAŞIK, meslek standartlarının hazırlanması süreci, iş/meslek analiz yöntemleri, meslek haritası ve profilinin içeriği, görev, işlem, başarım ölçütleri, yeterlilik seviyeleri gibi temel kavramlar ve meslek standardının tanınma süreci hakkında bilgiler verdi. Sunumların ardından meslek standartlarının hazırlanması sürecine yönelik katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.

TESK ile 9 Mart 2009 tarihinde “Metal”, “Tekstil, Hazır Giyim, Deri” ve “Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri” sektörlerinde daha çok esnaf ve sanatkarlara yönelik olan mesleklerin standartlarının belirlenmesi amacıyla protokol imzalanmıştı.