10 Ocak
2019
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

MYK Tarafından “Dijital Sanayi Operatörü” Mesleğine Yönelik Eğitim Programı Geliştirme Çalıştayına Katılım Sağlandı



08 Ocak 2019 tarihinde Ankara’da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen “Dijital Sanayi Operatörü” mesleğine yönelik eğitim programı geliştirme çalıştayı düzenlendi. Mesleki Yeterlilik Kurumu adına Meslek Standartları Dairesi Başkanlığının katılım sağladığı çalıştaya, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlık temsilcileri ile çeşitli özel sektör, üniversite ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılım sağladı.

Çalıştayın açılış bölümünde, Kurumumuz Meslek Standartları Daire Başkanı Sayın Yaprak AKÇAY ZİLELİ tarafından MYK faaliyetleri hakkında genel bilgilendirme yapılarak, Sanayi 4.0 vizyonu çerçevesinde MYK tarafından gerçekleştirilen ve bundan sonra gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında konuşma gerçekleştirildi.

Çalıştayın birinci ve ikinci oturumlarında MYK tarafından hazırlanan “Dijital Sanayi Operatörü (Seviye 5)” Ulusal Meslek Standardı temel alınarak öncelikle üniversitelerin sürekli eğitim merkezlerinde olmak üzere çeşitli kurumlarda Dijital Sanayi Operatörlüğü eğitimlerine girdi teşkil edecek bir eğitim programı geliştirildi.

Çalıştayın son bölümünde, “Dijital Sanayi Operatörü” mesleğinin önümüzdeki dönemlerde öneminin ve yaygınlığının artacağına değinilerek bu mesleğe yönelik oluşturulacak strateji planı hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

100119-1