18 Mart
2019
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

MYK Azerbaycan'da Çalıştay’a Katıldı



Avrupa Eğitim Vakfı (ETF) aracılığıyla düzenlenen, Azerbaycan Çalışma ve Halkın Korunması Bakanlığı (Emek ve Ahalinin Sosyal Müdafaası Nazırlığı) Bakan Yardımcısı, Azerbaycan İşveren Konfederasyonu Başkanı ve Avrupa Birliği Azerbaycan Delegasyon Başkanı’nın açılış konuşmaları ile başlayan Çalıştay’a Meslek Standartları Dairesi Başkanı Yaprak AKÇAY ZİLELİ ve MYK Uzman Yardımcılarından Şaduman Ceren MABOÇOĞLU katılım sağlamıştır.

180319-2

Azerbaycan’da ulusal meslek standartlarının oluşturulması için yapılan Çalıştay’da İstihdam Politikası Dairesi Başkanı Elnur Süleymanov Azerbaycan’da meslek standartlarının ve eğitim müfredatlarının oluşturulması süreçleri hakkında bilgilendirme yapmış ve meslek standartlarının geliştirilmesi için hazırlanan yönetmelikle ilgili son durumları paylaşmıştır.

Meslek Standartları Dairesi Başkanı Yaprak AKÇAY ZİLELİ Mesleki Yeterlilik Sistemi hakkında bilgi veren sunumuyla, ülkemizdeki sektörel paydaşların meslek standartlarının geliştirilmesi sürecine etkin katılımına yönelik tecrübelerini aktarmıştır. Çalıştay’da ayrıca Estonya temsilcisi ülkesindeki ulusal yeterlilik sistemini (Kutsekoda) anlatan bir sunum gerçekleştirmiştir. Çalıştayın ilk kısmında Türkiye ve Estonya’nın meslek standardı geliştirmesi sürecindeki tecrübelerinden yararlanılmış, katılımcılar tarafından sorulan sorular cevaplandırılmıştır.

Çalıştayın ikinci kısmında, Azerbaycan sektör temsilcilerinin bulunduğu çalışma gruplarında meslek standartlarının hazırlanması süreçleri ile ilgili alınan kararlar tartışılmıştır.