01 Temmuz
2010
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Mutfak Alanında Hazırlanan Taslak Meslek Standartları Görüşe Çıktı



Turizm, Konaklama ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri sektöründeki mesleklerin standartlarının belirlenmesi amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı (KTB), Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ve Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) arasında imzalanan “Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü” kapsamında 6 taslak meslek standardı hazırlandı.

KTB, TUROB ve AKTOB tarafından Mutfak alanında hazırlanan

  • Bulaşıkhane Görevlisi (Seviye 2)
  • Mutfak Görevlisi (Seviye 2)
  • Pastacı (Seviye 3)
  • Aşçı (Seviye 3)
  • Aşçı (Seviye 4)
  • Mutfak Yöneticisi (Seviye 5)

mesleklerinin taslak standartları 30 Haziran 2010 tarihinde ilgili tarafların görüşüne sunuldu.

Taslak meslek standartlarına ulaşmak için tıklayınız.

Görüş alma süreci 13 Ağustos 2010 tarihinde tamamlanan taslak meslek standartları, gelen görüşler doğrultusunda KTB, TUROB ve AKTOB tarafından gözden geçirildikten sonra, MYK  Turizm, Konaklama ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektör Komitesinin görüşüne sunulacak.

Ascilik-ve-Ascilik-Meslegi