15 Kasım
2018
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Motosikletli Kurye Taslak Yeterliliğinin Geliştirilmesine İlişkin Çalışmalar Tamamlandı



Ulusal Yeterlilikler, iş piyasasının talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda MYK’ya başvuruda bulunan ve MYK tarafından görevlendirilen sektörünü temsil kabiliyetine sahip kurum/kuruluşlarca ya da MYK tarafından oluşturulan meslek ve sektörle ilgili tarafların temsil edildiği çalışma gruplarınca hazırlanmaktadır.

Bu kapsamda Motosikletli Kuryelik mesleğine ilişkin ulusal yeterliliğin hazırlanması amacıyla Motosikletli Kuryeler Derneği, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, Ankara Motosikletli Kuryeler Derneği, Bursa Motosikletli Kuryeler Derneği, Samsun Motosikletli Kuryeler Derneği, Enduro Motosiklet Kulübü Derneği, Kayseri Motosikletliler ve Kuryeler Derneği ve Motosikletleri Fark Edin Derneği’nden temsilcilerin yer aldığı çalışma grubu MYK tarafından oluşturulmuş ve yeterlik hazırlama çalıştayı 18-19 Nisan 2018 tarihlerinde MYK’da gerçekleştirilmiştir. Yeterlilik hazırlama çalıştayının ardından görüşe gönderilen taslak yeterlilik üzerinde görüş ve değerlendirmelerin yansıtılması için çalışma grubu üyeleri ile Eylül ayı içerisinde MYK’da bir görüş değerlendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir.

151118-1

Görüş ve değerlendirmelerin yansıtılmış olduğu taslak yeterlilik için pilot sınav çalışmaları 14 Kasım 2018 tarihinde MYK’da gerçekleştirilmiştir.

151118-2

8 motosikletli kuryenin katılım sağladığı teorik sınavın ardından 1 aday performans sınavına tabii tutulmuştur.

151118-3

Pilot sınav çalışmaları tamamlanan taslak yeterliliğinin Aralık ayı içerisinde ilk etapta MYK Ulaştırma, Lojistik ve Haberleşme Sektör Komitesine, ardından MYK Yönetim Kurulu onayına sunularak yürürlüğe girmesi planlanmaktadır.

151118-4

151118-1